fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Dunstorps gård 882, Genarp

UNIK JAKT- OCH HÄSTGÅRD MED 61 HEKTAR MARK 5 MIN FRÅN STURUPS FLYGPLATS

En gedigen gård byggd 2009 med fantastiska möjligheter för er som söker ett modernt livsstilsboende med omkringliggande skog och backlandskap. Sällskapsytorna är öppna och generösa med en förförisk vy att njuta av under årets alla säsonger. Det är en fröjd att betrakta naturens skådespel där dovhjort, rådjur och vildsvin inte är ovanliga syner.

Marken om 61 hektar består av betesmark, skog och trädgårdstomt och dammar. Till gården hör även en upplyst ridbana och lada med stall och slakteri. Det avskilda läget innebär inte att man är särskilt långt från civilisationen , tvärtom är pendlingsavstånden smidiga till både Lund och Malmö (endast 30-40 minuter) Sturup ligger 5 minuter därifrån.

Det gedigna boningshuset som är 418 kvm är en dröm att kliva in i. Ett välplanerat och vackert hem med smakfull inredning som stämmer så väl överens med det man önskar och förväntar sig när man kör in på den stora gårdsplanen.

Att kombinera kalkstensgolv med massivt trägolv till putsade väggar och maximera ljusinsläppet med hjälp av burspråk, spröjsade fönster och flera terrassdörrar samt låta delar av huset vara öppet upp i nock med återkommande inslag av trädetaljer… Det skapar karaktär!

Sällskapsytorna är öppna och generösa med gott om plats att samla familj och vänner. Köket, som har en central plats i huset, har en nästintill kulissliknande utsikt ut över de böljande vidderna. En fantastisk vy att njuta av under årets alla säsonger. Det är en fröjd att betrakta naturens skådespel där dovhjort, rådjur och vildsvin inte är ovanliga syner berättar säljaren.

Idag finns det fem sovrum med goda möjlighet till flera om så önskas. Ett av sovrummen har egen ingång, separat badrum med dusch och badkar, klädkammare och terrassdörrar ut till trädgården. Ovanvåningen, som delvis är öppen ner till nedanvåningen, är inredd med allrum, badrum och ett sovrum. En del av ovanvåningen används idag som isolerad vind för förvaring, men som kan inredas som mer bostadsyta om behov finns.

Utemiljön med trädgård som mynnar ut i betesmark och vidare ut till skogsmark skapar en rofylld atmosfär, ett unikt landskap att njuta av precis intill trädgården. Att fiska kräftor tillsammans i en av de tre dammarna, laga mat och låta familj och vänner att bo över – vilken idyll!

Den rofyllda atmosfären betyder dock inte att man går sysslolös. Här finns mark att ta hand om, själv eller låta andra nyttja. Gården lämpar sig utmärkt för hästverksamhet med tillhörande stall med boxar, ridbana och lada. Allting i gott skick och väl omhändertaget. Dessutom har man tillgång till fina jaktmarker och till fastigheten hör även ett viltslakteri med kylrum. Biarean utanför bostaden är 652 kvm.

Den totala mark om 61 ha som tillhör gården är fördelad enligt följande;
Betesmark: 26 ha
Åkermark: 7 ha
Skogsmark: 20 ha
Impediment: 8 ha

Det avskilda läget innebär inte att man är särskilt långt från civilisationen, tvärtom är pendlingsavstånden smidiga till både Lund, Malmö och Stockholm via Sturup.

Bo, lev och njut bland böljande vidder och enastående natur på Dunstorps Gård. Ett unikt tillfälle till ett unikt boende. VARMT VÄLKOMNA!

Kort information

Utgångspris:

22 500 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

418 m2

Biarea:

63 m2

Rum:

9 rum

Adress:

Dunstorps gård 882
24799 Genarp
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (53)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Objektsbeskrivning

GROVKÖK/TVÄTTRUM
Rymlig groventré och tvättrum med gott om förvaring. Kalkstenstensgolv med vattenburen golvvärme och putsade väggar. Tvättmaskin och torktumlare (Bosch 2008), torkskåp, tvättho och avlastningsbänk i massiv ek.

SOVRUM MED BADRUM
Ljust och luftigt sovrum med dubbeldörrar ut mot trädgården. På golvet ligger breda ekplank, väggarna är vitmålade och taket klätt med vitlaserad panel med spotlights. Gott om förvaring dels av inbyggda garderober samt klädkammare. Tillhörande badrum med kalkstensgolv, putsade väggar, badkar, dusch och dubbelhandfat.

KÖK MED MATPLATS
Underbart öppet, ljust och inbjudande kök med släta vita luckor från Marbodal och bänkskiva i trä och rostfritt. Burspråket ger maximalt med ljusinsläpp från spröjsade fönster och hänförande utsikt ut mot den böljande naturen. Köksö med plats för fem personer som ger ytterligare avlastningsyta och förvaring. Dessutom finns ett stort skafferi. Kalkstensgolvet, de putsade väggar, träpanel i taket och den öppna spisen som går att njuta av från både kök och matplats och biblioteket på andra sidan skapar tillsammans en härlig och varm atmosfär. Köket är utrustat med spishäll (Siemens 2008), spisfläkt (Trepool 2008), ugn och mikro (kombi Bosch 2008), diskmaskin samt kyl & frys kombo (Miele 2008). Den öppna ytan ger möjlighet för ett stort matbord med gott om plats för större sällskap. S

BIBLIOTEK
På andra sidan den öppna spisen, i öppen anslutning till kök och matplats fortsätter rummet med breda ekplank och putsade väggar. Ett rum som idag används som tv-rum/bibliotek. Terrassdörrar ut till trädgården.

SÄLLSKAPSRUM
Underbart rum med fantastisk rymd! Rummet som binder samman de två huskropparna, med öppet upp i nock och till andra våningen, har vackert ljusflöde och terrassdörrar ut till trädgården. Breda ekplankgolv och putsade väggar.

ENTRÉ
Entré med kalkstensgolv, putsade väggar och anslutande kapprum med gott om plats att hänga av sig.

GÄST-WC
Gäst-wc med kalkstensgolv, putsade vita väggar, wc och handfat med kalkstensskiva.

BADRUM
Större badrum med badkar, dusch med vikbara duschväggar i klarglas, wc och underliggande handfat med kalkstensskiva. Kalkstensgolv med golvvärme, kaklade väggar och spotlights i tak.

ALLRUM
Allrum med dubbla terrassdörrar ut till trädgården. Kalkstensgolv, putsade väggar, spotlights i tak.

SOVRUM 1, 2 & 3
Tre sovrum med kalkstensgolv, putsade väggar och spotlights i tak. Samtliga har garderober både i och utanför rummet så gott om plats för förvaring.

OVANVÅNING

ALLRUM
Upp för trappan möts man av ett öppet allrum ner mot nedanvåningen. Här uppe är det genomgående öppet upp i nock, på golvet ligger ekplank och väggarna är klädda i träpanel. En del av ovanvåningen används idag som isolerad vind för förvaring, men som man med fördel kan inreda om man behöver mer utrymme.

SOVRUM 4
Ljust sovrum med stort glasparti in mot gårdsplanen. Ekplankgolv, träpanel på väggar och i tak.

BADRUM
Helkaklat badrum med kalkstensgolv, vitt kakel, dusch med duschvägg i klarglas, handfat med kommod och takfönster.

TEKNIKRUM
Rum som används som teknikrum, fixarrum och förråd. Ett utrymme som är guld värt. På golvet ligger höganäsklinker, rummet värms upp med vattenburen radiatorer. Här finns värmepanna, extra stor tvättmaskin (Bosch 10 kg) samt två frysar. Även hunddusch. Uppgång till kallvind. Separat ingång.

UTEMILJÖ
Vacker utemiljö där trädgårdstomten mynnar ut i betesmark och vidare ut i skogsmark. Intill huset finns ombonade planteringar, gräsmatta, gruslagda gångar och stenlagd uteplats. Separat jordkällare för mat- och dryck!
Grusad gårdsplan med plats för flera bilar. Tre dammar varav den ena levererar kräftor till kräftskivan! Till gården hör även ett stall med fyra boxar och uppvärmd sadelkammare som byggdes 2011/2012. Intill finns en upplyst ridbana ca 50 x 50 meter. Samma år (2011/12) byggdes ett viltslakteri med kylrum. Utöver detta finns en stor maskinhall som idag används till att förvara maskiner.

Byggnad

Fasad: Puts/Trä
Stomme: Lättbetong
Fönster: Velfac 2-glas
Bjälklag: Trä/Stål
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Grundmur: Lättbetong
Tak: Tegel
Grundläggning: Betongplatta
Uppvärmning: Jordvärme/Vattenburen golvvärme/Solceller
Renoveringar:
Övrigt: På marken finns även ett mindre bostadshus med stall från början av 1900-talet där bygg- och rivningslov har erhållits men ej påbörjats.

Ekonomi

Utgångspris: 22 500 000kr eller högstbjudande
Kommun: Lund
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Lund Dunstorp GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Samfällighet: Lund Dunstorp S:1, Samfällighet: Lund Dunstorp S:3, Samfällighet: Lund Dunstorp S:4 Förmån: Officialservitut Vattenledning, 1263-2019/30.3 Förmån: Officialservitut Väg, 12-LYN-216.1

Driftkostnad

Summa driftskostnad: 47 813kr
Kommentarer: Driftskostnad ca 47 813 kr/år. I angiven driftskostnad för 5 personers hushåll ingår uppvärmning och el om ca 30 000 kr/år, renhållning om ca 2 958 kr/år, försäkring om ca 14 854 kr/år (avser bostadshuset) samt vatten om ca 2 019 kr/år.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. Ring Lunds kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Dunstorps gård 882, 24799 Genarp

Bevaka slutpris
Dunstorps gård 882, Genarp
Lägg ditt bud
Dunstorps gård 882, Genarp
Anmälan visning
Dunstorps gård 882, Genarp
Intresseanmälan
Dunstorps gård 882, Genarp

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen och säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer.

Har ni anmält er till visning ber vi er vänligen respektera er bokade tid då vi enbart har bokade och ej öppna visningar. Om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi er boka om er tid. Önskas digital visning ordnar vi givetvis detta.

Tack för förståelse och samarbete!