fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Budgivning pågår
Dela

Collins väg 21, Höllviken

COTTAGE STYLE I MODERN TAPPNING!
Med sina avskalade naturnära materialval vilar ett rofyllt lugn över detta spännande hus i olika nivåer om 185 kvm. Ett boende planerat med hjärta och hjärna med medvetna och sammanhängande val. Utemiljön är som en saga och med husets stora ljusinsläpp är naturen utanför påtaglig och lättillgänglig, gränsen mellan inne och ute suddas ut. Tomten om hela 1549 kvm är uppbyggd utifrån forskning kring välmående och grönska med komponenter av vildhet, rofylldhet, artrikedom, lustgård, kulturhistoria mm.
Ett mycket personligt hem med rymd och ljus och smart uppdelning av sovrum och sociala ytor där många kan samlas och umgås. Påkostad belysning med fasta spotlights skänker fint ljus även efter solens nedgång.

LÅT ER INSPIRERAS!

Kort information

Utgångspris:

10 750 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

185 m2

Biarea:

27 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

1549 m2

Byggår:

1973

Adress:

Collins väg 21
236 33 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Eva Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0705-45 18 31eva@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Budgivning pågår

Nuvarande högsta bud: 10 400 000 kr

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (30)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Eva här
Eva Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 86
eva@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Höllviken?

Läs mer i vår artikel
Planlösning

Planritning

Objektsbeskrivning

AVDELNING 1
Vi välkomnas av en stor och rymlig entré med vackert kalkstensgolv och glasytterdörr. Via entrén kommer vi in i ett luftigt allrum med högt i tak. Takfönster och ett rumshögt fönster ger maximalt ljusinsläpp. Kaminen pryder fint sin plats. Golven i avdelning 1 är genomgående hårdvaxade furuplank.

Sovrum 1 är rymligt med vita väggar och vackert ljusinsläpp.

Master bedroom har vitmålade väggar, klädförvaring, fönster i två väderstreck och Hajomparti direkt mot träterrass.

Ensuitebadrummet nås från Master bed och även från hall. Badrum med blå mosaik från italienska Sicis, vitt kakel, två tvättställ med kommod, dusch, vägghängd toalett, handdukstork och stor spegel från tak till golv. Spotlights i tak.

Från avdelning 1 når man teknikrummet med reglering för värme, el och bredband.

AVDELNING 2
Välkommen två trappor upp till en underbar sällskapsavdelning med kök, stor matplats och vardagsrum. När man stiger in i denna avdelning möts man av ytterligare perspektiv, ljus och kontakt med den vackra trädgården. Sällskapsutrymmena hänger samman men får naturlig uppdelning genom varierade golvnivåer och takhöjder.

Vardagsrummet öppet till nock med kamin som ger ombonad känsla. Vitmålade väggar och ett stort Hajomparti som leder ut till trädgård och uteplats.

Köket är välutrustat och inbjudande och står i fin kontakt med vardagsrummet två trappsteg ner. Från köket leder en glasdörr direkt ut till en av husets många uteplatser. Köksinredningen från Vedum går i vitt med bänkskiva av svart kompaktlaminat. Spishäll, spisfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, samt kombinerad kyl/ frys. På golvet ligger parkettgolv.

Matsalen ligger bredvid och här finns plats för stort matbord för 10 - 12 personer eller fler. Ett stort fönsterparti ger fint ljus och utgång till en stor träterrass med kvällssol.

I avdelning 2 finns två bra sovrum, båda med sisalmatta och vitmålade väggar.

Kaklat fräscht badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. På golvet ligger grön italiensk mosaik från Sicis. Bra skåpsförvaring, vägghängd toalett, tvättställ med kommod, handdukstork och golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp: Enplansvilla
Byggår: 1973
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Carport för en bil samt ytterligare platser för ca 2-3 bilar.
Bredband: Bredband 2
Uppvärmning: Luft/Vattenvärmepump
Grund: Krypgrund/betongplatta
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Sedumtak/papp/betongpannor
Utv. plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 2 glas/3-glas fönster
Ventilation: Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning.
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Två kaminer. Krypgrund med Munter klimatreglering i den äldre delen, betongplatta i de nyare delarna. Krypgrunden har ca 1 m takhöjd, är lätt tillgänglig och håller jämn temperatur året runt, 14 -16 grader.
Renoveringar: Tillbyggnader har utförts successivt i två etapper 2007-2008 och 2010-2012. Carport/förråd 2014. Den ursprungliga, högre delen har byggts om i samband med tillbyggnaderna. Ytterväggar har isolerats och fått nytt fasadmaterial, gamla fönster har bytts till moderna energifönster.
Övriga byggnader: Äldre annexbyggnad med kök, el och vatten, samt extra kyl och frys. Ett sidomonterat växthus har kopplats till byggnaden. Uterum med ovanförliggande takterrass, vedförråd, cykelförråd, arbetsplats under tak med planterings- och förvaringsutrymme för utemöbler och planteringskärl, virkesförvaring under tak och ett förråd kopplat till carporten.

Ekonomi

Utgångspris: 10 750 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 6 062 000kr
Byggnadsvärde: 3 561 000kr
Landvärde: 2 501 000kr
Värdeår: 1997
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energideklaration: Utförd 2022-05-04
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:5 ändamål: Vägar

Driftkostnad

Uppvärmning: 27 282kr
Vatten/avlopp: 8 596kr
Sotning: 500kr
Samfällighet: 1 600kr
Försäkring: 7 298kr
Summa driftskostnad: 45 276kr
Kommentarer: Genomgående golvvärme, frånsett den äldre delen, dvs kök, matrum och de två mindre sovrummen. Denna del har uppvärmning via vattenburna radiatorer.

Info

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt , VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Collins väg 21, 236 33 Höllviken

Bevaka slutpris
Collins väg 21, Höllviken
Lägg ditt bud
Collins väg 21, Höllviken
Anmälan visning
Collins väg 21, Höllviken
Intresseanmälan
Collins väg 21, Höllviken