fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Bülow Hübes väg 16, Limhamn/Bellevuesjösida

FUNKISKUNGENS HEM KAN BLI DITT

När en av Sveriges mest framträdande byggmästare och formgivare genom tiderna, Eric Sigfrid Persson, designade och byggde ett hus för eget bruk 1962 samarbetade han med sin dotter, formgivaren Signe Persson Melin. Resultatet blev något av ett mästerverk, ett detaljrikt souterränghus i sann och tidlös funkisanda med handknackad Höganästegel, koppar, Ölandssten och generös fönstersättning. Vilken drömduo!

De nuvarande ägarna har gjort ett omsorgsfullt arbete med att totalrenovera huset för att återställa det till sin ursprungliga planlösning från tidigare renoveringar. Originaldetaljer och material har plockats fram och vårdats, lägg särskilt märke till det dekorativa handknackade teglet som löper längs tak och golv, de infällda hyllorna och spetsformade dörrvalv. Ett gediget och påkostat arbete som gjorts med stor respekt för huset ursprung och starka karaktär samtidigt som det smakfullt moderniserats och anpassats efter dagens bekvämligheter. Ett hem som hittat hem.

Planlösningen är fördelad över två plan med generösa sällskapsytor på båda plan. Alla de tidstypiska detaljerna finns på plats, tegelmurade väggar, panoramafönster och naturmaterial. Kvalitetskök från Uno Form i massiv valnöt som med sin knivskarpa estetik förhöjer och förstärker känslan ytterligare i huset, endast det bästa är bra nog. Relaxavdelningen slår alla spa i världen liksom vinkällaren för 250 flaskor är i en klass för sig. Totalt finns här fem sovrum varav ett master bedroom med badrum och dressing room. Det är så noggrant och välplanerat att hjärtat slår dubbla slag.

Trädgården matchar sitt hus väl. Här har den uppskattade trädgårdsarkitekten Annika Zetterman gjort ett storslaget arbete med att skapa en fantastisk trivsam och vacker oas som passar huset och miljön.

Det här ett unikt tillfälle att bli lycklig ägare till ett av Malmös mest åtråvärda hus. Utöver denna exceptionella villa är Eric Sigfrid Persson känd som byggmästare till bostadsområden som Friluftstaden, Ribershus och Malmgården. En funkiskung av rang!

Varmt välkomna!

Kort information

Utgångspris:

22 500 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

305 m2

Biarea:

188 m2

Rum:

9 rum

Tomt:

1111 m2

Byggår:

1962

Adress:

Bülow Hübes väg 16
216 18 Limhamn
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (55)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉHALL
Välkommen in! Hall med kalkstensgolv, målade väggar samt fondvägg i bronsfärgat spegelglas. Bra med avhängningsmöjligheter.

GÄST-WC
Helkaklat gäst-wc med golvvärme. Vägghängd wc, infällda hyllor, dold LED-belysning samt spotlights i tak.

KÖK
Köket har återställts till sin ursprungliga planlösning genom att man tagit bort en vägg. Vägghängt kvalitetskök från danska UnoForm i massiv valnöt, UnoForm som är känt för sina kompromisslösa kök och knivskarpa estetik. Något som gör sig oerhört väl i detta hem. På golvet ligger jämtländsk kalksten, taket är målat svart med spotlights. Maskinpark från Gaggenau med spishäll med infälld fläkt, hel kyl, hel frys, varmluftsugn, ångugn och mikro. Två diskmaskiner från Fisher & Paykel. Platsbyggd bokhylla infälld i väggen. Sopnedkastlucka till soprummet utanför, smart! Matplats för 6-8 personer.

VARDAGSRUM
Underbart sällskapsrum med en takhöjd på hela 2,8 meter vilket ger en fin rymd. Rummet är så långt som möjligt återställt till original. Kalkstensgolvet är slipat och maskinrubbat med såpa, Limhamnsparketten i ek är slipat och betsat. Här samsas tegel, trä och sten och en mängd av originella inslag. Lägg märke till det handknackade teglet som löper längs med golvet och den dekorativa tegelväggen. De infällda krydd- och kökshyllorna är Signe Persson Melins verk, detaljer och former som återkommer i huset. Fullt fungerande öppen spis (kamin).

BIBLIOTEK
Kalkstensgolv, målade vita väggar och tak.

MASTERSUITE MED DRESSING ROOM OCH BADRUM
Stort härligt master bedroom smakfullt inrett med heltäckningsmatta från Van Besouw och inredning från italienska LEMA från Poliform. Måttbeställda linnegardiner och mörkläggningsgardiner. Anslutande dressing room med samma fina heltäckningsmatta och italienska inredning. Badrum med keramikplattor på golv och väggar, vägghängd wc, takdusch och infälld LED-belysning. Spotlights i tak.

SOUTTERÄNGPLAN

VARDAGSRUM
Ännu ett originellt rum, inte minst på grund av väggarna som är klädda i tegel i gotiska former som sägs vara från 1600-talet och det hexagonmönstrade tegelgolvet från Gäddeholms Tegelbruk. Stora fönsterpartier och terrassdörrar ut mot den stenlagda uteplatsen. Öppen spis.

SOVRUM/ARBETSRUM
Hexagonformat tegelgolv, målade väggar och tak.

SOVRUM 2 & 3
Betsat ekgolv, målade väggar och tak. Väggfasta garderober.

BADRUM
Helkaklat badrum med mosaikklädda väggar. Handfat med kommod, dusch med duschvägg i klarglas och takdusch.

RELAXAVDELNING
Lyxig relaxavdelning klädd i kalksten! Den mörka stenen mot det svarta taket ger den exklusiva spakänslan, noga utvalda detaljer. Glasad bastu i Thermoasp med dold LED-belysning, badkar samt dusch. Golvvärme, spotlights i tak.

VINKÄLLARE
Vinkällare med plats för ca 250 flaskor. Ventilation är installerad, LED-belysning samt specialbeställd glasdörr.

TVÄTTRUM
På golvet ligger Höganäskakel, vitt kakel på väggarna. LED-belysning samt ny ventilation. Skåpsinredning i vitt med gott om förvaring och arbetsyta, tvättställ och bänkskiva i grå laminat. Tvättmaskin och torktumlare (Siemens 2020).

UTEMILJÖ
Underbar trädgård, planerad av den framgångsrika trädgårdsarkitekten Annika Zetterman på Zetterman Garden Design Stockholm. Tre uteplatser i olika väderstreck varav en med öppen spis och stor terrassmarkis. Bevattningssystem och robotgräsklippare tar hand om gräsmattan. Förråd och cykelskjul.

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plan i souterräng
Byggår: 1962
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Isolerat uppvärmt dubbelgarage ca 37 kvm med elstyrda portar. Här finns vatten och avlopp. Uppställningsplats för fyra bilar.
Bredband: Fiber.
Uppvärmning: Grundvattenvärmepump
Grund: Soutterrängkällare + betongplatta på mark i garage
Stomme: Tegelstomme/Betong
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegel/koppar/Ölandssten
Takbeklädnad: Plåt
Utv. plåtarbete: Koppar
Fönster: 2-3 glas
Ventilation: Självdrag/Mekanisk frånluft
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renoveringar: Se bilaga.
Övriga byggnader: Förråd ca 10 kvm. Cykel- och vedförråd under tak.

Ekonomi

Utgångspris: 22 500 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 7 368 000kr
Byggnadsvärde: 4 673 000kr
Landvärde: 2 695 000kr
Värdeår: 1962
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Malmö
Energiprestanda: 54 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2019-02-12

Driftkostnad

Uppvärmning: 48 170kr
Vatten/avlopp: 5 500kr
Renhållning: 4 500kr
Sotning: 500kr
Försäkring: 10 000kr
Summa driftskostnad: 68 670kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel och nätavgift.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

OBS! Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Informationen kommer att uppdateras efter uppgifter från ny areamätning som därmed kan påverka taxeringsinformationen. Att uppgifterna hos Lantmäteriet stämmer och är korrekta kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean och uppgifterna hos Lantmäteriet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. Ring Malmö kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Bülow Hübes väg 16, 216 18 Limhamn

Bevaka slutpris
Bülow Hübes väg 16, Limhamn/Bellevuesjösida
Lägg ditt bud
Bülow Hübes väg 16, Limhamn/Bellevuesjösida
Anmälan visning
Bülow Hübes väg 16, Limhamn/Bellevuesjösida
Intresseanmälan
Bülow Hübes väg 16, Limhamn/Bellevuesjösida

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen och säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer.

Har ni anmält er till visning ber vi er vänligen respektera er bokade tid då vi enbart har bokade och ej öppna visningar. Om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi er boka om er tid. Önskas digital visning ordnar vi givetvis detta.

Tack för förståelse och samarbete!