fbpx
Boka värdering

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

Dela

Berghs väg 55, Ljunghusen

TA STIGEN NER TILL STRANDEN & GOLFBANAN
Att bo ett stigavstånd från en av de vackraste stränderna i Sverige är skäl nog att lyfta på ögonbrynen vid Berghs väg 55. Lägg då till en enplansvilla på ca 318 kvm, belägen på en insynsskyddad tomt om ca 2 586 kvm och du förstår värdet i denna fina villa.

Villan breder ut sig i ett enplansformat med vinkel och har en planlösning som är smart planerad med två separata sovrumsavdelningar och fina sällskapsytor centralt i huset. Det saknas varken plats att umgås på eller dra sig undan. De sociala ytorna ligger på första parkett ut mot den vackra trädgården med stora fönster som låter den rogivna utemiljön ge rummet ytterligare värme och känsla. Genomgående ekparkett, ljusa väggar och mycket ljusinsläpp.

Det här är onekligen en attraktiv tomt med rejält hus på fantastiskt läge i Ljungskogen. Ljuvlig trädgård, välskött och välmående med praktfull rhododendron och vacker ljung. Här mår man!

Varmt välkomna till Ljungskogen!

Kort information

Pris/bud:

13 400 000 kr

Boarea:

318 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

2586 m2

Byggår:

1960/1994

Adress:

Berghs väg 55
236 42 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit.Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (10)

Planritning

Objektsbeskrivning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Välkommen in! Entré med klinker och ljusa väggar, stor nog att möblera.

GÄST-WC
Helkaklat i ljust kakel. Wc, handfat och fönster.

SOVRUMSAVDELNING 1
Till vänster från entrén ligger en sovrumsavdelning med två sovrum, ett badrum och en stor klädkammare. Lämpligt för barnen eller för gäster. Sovrummen har ekparkett och ljusa väggar. Badrummet med wc, dusch och handfat har ljust klinker och målade väggar.

SÄLLSKAPSAVDELNING
Rakt fram från hallen öppnar det stora sällskapsrummet om ca 85 kvm upp sig med stora fönsterpartier som vetter ut mot den vackra trädgården. Ett rum att umgås i. Öppen spis gör det inte bara varmt utan även ombonat och trivsamt. I vardagsrummets ena hörna gömmer sig en dold lucka i golvet som leder oss ner till vinkällaren. Ett smart sätt att ta tillvara på den f.d inomhuspoolen. Här nere finns plats för fyra sittande och här sitter man gärna för provning av goda viner med tillbehör. En nivåskillnad upp ligger matplatsen som en förlängning av vardagsrummet med gott om plats för flera middagsgäster. Genomgående ekparkett med golvvärme, väggarna är ljust målade med inslag av tegel.

KÖK
Köksinredning från Ballingslöv med luckor i körsbär. Laminatbänkskiva, kakel ovan bänkskiva och terrakottafärgat klinker med golvvärme. Bra avställningsytor och förvaring. Matplats för två personer samt terrassdörr när man hellre njuter av frukosten på uteplatsen. Kyl och frys (fullhöjd), spis, två ugnar (ångugn + vanlig), fläkt, micro och diskmaskin (äldre).

TV-RUM
Något avskilt ligger ett rum som använts som TV-rum men som lika gärna skulle kunna fungera som bibliotek eller varför inte slå upp väggen och låta göra ett öppet kök i direkt anslutning till matplats och vardagsrum. Även här finns en öppen spis som ger rummet ytterligare karaktär och värme. Ekparkett och ljusa väggar.

SOVRUMSAVDELNING 2
I vinkeln ut från vardagsrummet ligger en avskild del med tre sovrum, wc, badrum, klädkammare och tvättrum. Sovrummen har samtliga parkettgolv, ljusa väggar och tillgång till egen klädförvaring. Det stora sovrummet har golvvärme och två av dem har utgång till trädgård och uteplats.

Badrum med gott om plats för wc, handfat, handdukstork, dusch och badkar. Det finns även ett separat wc med handfat.

Tvättrum med tvättmaskin och torktumlare. Klinker på golvet, ett flertal garderober så gott om förvaring. Här finns även ett stort glasparti med skjutdörrar. En alternativ planlösning skulle vara att göra om detta rum till ytterligare ett sovrum.

UTEMILJÖ
Vacker insynsskyddad tomt med mycket grönska, välskött och välmående! En oerhört rogivande miljö nära hav, strand och Ljunghusens golfbana. Stenlagd uteplats delvis under glastak, en uppskattad och välanvänd plats att njuta på.

Byggnad

Byggnadstyp: Enplansvilla
Byggår: 1960/1994
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Bilplats 1: Garage med plats för 2 bilar. Bilplats 2: Uppfart med plats för 8 bilar.
Bredband: Trådlöst fiber. Hastighet 250 Mbit/s. Rörlig kostnad tillkommer. Leverantör: Telia
Uppvärmning: Bergvärme (vattenburen värme/direktverkande el
Grund:
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Takbeklädnad: Halvglaserade tegelpannor
Utv. plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 3-glas Isoler
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
Renoveringar: 1994 gjordes omfattande renoveringar invändigt och utvändigt. Se separat lista.

Ekonomi

Utgångspris: 13 400 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 9 196 000kr
Byggnadsvärde: 5 800 000kr
Landvärde: 3 396 000kr
Värdeår: 1960
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 65 kWh/kvm år
Status: Utförd 2018-03-22
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:2 Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 12-IM2-50/257.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning, 12-IM2-62/773.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 45 000kr
Vatten/avlopp: 5 135kr
Renhållning: 2 651kr
Sotning: 456kr
Samfällighet: 3 000kr
Försäkring: 8 000kr
Summa driftskostnad: 64 242kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingår även kostnaden för hushållsel. Fasta avgifter från Eon tillkommer.

Tomt

Kommun: Vellinge
Övrigt: Uppvuxen vacker hörnomt i västerläge. Staket finns. Robotgräsklippare finns samt eget vatten till trädgårdsbevattning.

Övrigt

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt

Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt , VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit.Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Berghs väg 55, 236 42 Höllviken

Bevaka slutpris
Berghs väg 55, Ljunghusen