fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Berghs väg 3, Ljunghusen

PÅ FÖRSTA PARKETT UT MOT HEDEN

I samma sekund man kliver in på Berghs väg 3 kliver man rakt ut på den vackra heden. Åtminstone känns det så tack vare närheten och de många fönsterpartier som vetter ut mot den vackra utsikten som genast fångar uppmärksamheten.

Vi möts av en öppen sällskapsyta där vardagsrum, matrum och orangeri går i ett. Den öppna spisen har en central plats i rummet och kan njutas av från flera håll. Öppen planlösning med genomgående ekparkett och delvis öppet upp i nock ger ett luftigt och sammanhängande intryck. Det är trivsamt och rofyllt.

Tre sovrum varav ett master bedroom med tillhörande garderob och separat badrum som renoverades 2019. Köket bjuder in både till matlagning och trevligt sällskap vid köksön. (Och vill man vara ifred i köket rullar man bara iväg köksön som smart är på hjul :) Samtliga vitvaror byttes ut 2018.

På lugn återvändsgata är den här enplansvillan med tre sovrum och öppna sällskapsytor ett hem optimalt för den lilla familjen eller paret som vill ha en lättskött villa på fint läge i Ljungskogen. Ljungskogen är för dem som tycker om närhet till naturen; till skogen och stranden, havet och golfbanan. Men kort avstånd till närbutik och bussförbindelser. Till huset hör även en av de åtråvärda badhytterna vid Ljunghusens strand som byggdes 2009.

Heden är inte bara vacker utan kan även vara underhållande berättar de nuvarande ägarna. Bli inte förvånad om du ser en av de vackra Highland cattle korna lugnt promenera förbi på andra sidan staketet om sommaren. Dessa vänliga djur som är kända för att vara nyfikna men inte närgångna är en ikonisk symbol för heden som skiljer Ljunghusen från Skanör-Falsterbo.

Varmt välkomna till Berghs väg 3!

Kort information

Pris/bud:

10 495 000 kr

Boarea:

204 m2

Rum:

5 rum

Tomt:

2498 m2

Byggår:

1997

Adress:

Berghs väg 3
236 42 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (32)

Planritning

Objektsbeskrivning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Välkommen in! Entré med ekparkett, målade vita/vinröda väggar, råspont och spotlights. Till vänster finns en klädkammare lämplig för avhängning.

SÄLLSKAPSRUM
Vardagsrum i lätt vinkel där den öppna spisen har en central plats och kan njutas av från hela rummet. Fokus tar nog ändå den vackra utsikten med stora fönster ut mot heden. Sällskapsrummet är stort nog för mer än en soffgrupp, här finns tillräckligt med utrymme för läshörna. Ekparkett, målade väggar, råspont i tak med spotlights.

ORANGERIE
Det där rummet som är lite mellan ute och inne, inrett med ljust klinker och flertal fönster samt fönsterdörr ut till det stora trädäcket. Till detta rum kan man dra för skjutdörrar.

KÖK
Det ljusa kök i vita luckor från Mobalpa matchas med granitskiva, ljust kakel och ljust klinker på golvet som skapar ett stilrent intryck. Köksön, med granitskiva och förvaring samt plats för två barstolar är smart på hjul. Här finns inbyggnadsugn/ånga (Whirlpool 2018-11), spishäll (Whirlpool 2018-11), fläkt (Franke 2018-11), kombinerad kyl/frys (Whirlpool 2018-11), diskmaskin (Whirlpool 2018-11) samt microugn/ånga (Whirlpool 2018-11). Från köket finns även dubbelglasdörrar ut till ett trädäck – som gjort för att njuta av frukosten ute om sommaren!
TVÄTTRUM/GROVENTRÈ
Kombinerad groventré och tvättrum, helkaklat i ljust kakel och klinker. Inredning i vitt. Här finns vask, tvättmaskin (Bosch 2012) och torktumlare (Husqvarna, äldre).

SOVRUM 1 & 2
Två sovrum med ekparkett och svagt målade väggar. Det ena med dubbeldörrar och andra med enkeldörr. Rum som gjorda för sovrum, kontor, gästrum, bibliotek eller tv-rum.

WC/DUSCH
Helkaklat badrum i blått och vitt. Här finns toalett, dusch, handfat med kommod samt värmeslingor. Fönster med frostat glas.

MASTER BEDROOM
Större sovrum med plats för dubbelsäng. Ekparkett och ljusa väggar. Här finns egen klädkammare, skjutdörrsgarderob och anslutande badrum. Stora fönster och liten nisch ut mot trädgården.

BADRUM
I anslutning till master bedroom ligger ett badrum, modernt renoverat med mörkt klinker och ljust kakel. Två handfat, toalett, dusch i nisch med frostad glasdörr, värmeslingor och två handdukstorkar.

UTEMILJÖ
Ljuvlig inhägnad trädgård som blommar upp med både fruktträd och bärbuskar om sommaren. Stort träddäck i sydväst som byggdes i november 2018. Det finns även förråd, friggebod och gäststuga på tomten. Till huset hör även en Badhytt vid Ljunghusens strand som byggdes 2009.

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plan
Byggår: 1997
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Carport med plats för 2 bilar. Uppfart med plats för flertal bilar.
Bredband: Fiber (Telia som operatör)
Uppvärmning: Vattenburen golvvärme/frånluftsvärmepump
Grund: Platta på mark
Stomme: Prefab betong
Bjälklag: Trä
Fasad: Målad
Takbeklädnad: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt
Fönster: 3-glas
Ventilation: Frånluftsvärmepump
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renoveringar: Löpande underhåll sedan 2009.
Övriga byggnader: Förråd, friggebod och gäststuga. Badhytt byggd 2009. Carport med plats för två bilar.

Ekonomi

Utgångspris: 10 495 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 5 531 000kr
Byggnadsvärde: 3 224 000kr
Landvärde: 2 307 000kr
Värdeår: 1997
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 78 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2018-10-09
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:2 Last: Avtalsservitut: Villa, 12-IM2-54/2574.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning, 12-IM2-62/773.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 30 000kr
Vatten/avlopp: 4 004kr
Renhållning: 2 197kr
Sotning: 1 400kr
Samfällighet: 2 400kr
Försäkring: 3 446kr
Övrigt: 100kr
Summa driftskostnad: 43 547kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Samfällighetsavgiften avser vägförening (2000 kr) samt villaägarförening (400 kr). Övrigt avser Badhyttskostnad. Larm finns. Anslutet till Sector larmcentral. Kan ev. tas över.

Tomt

Kommun: Vellinge
Övrigt: Tomtarea 2 498 m² (friköpt).

Övrigt

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Berghs väg 3, 236 42 Höllviken

Bevaka slutpris
Berghs väg 3, Ljunghusen
Lägg ditt bud
Berghs väg 3, Ljunghusen
Anmälan visning
Berghs väg 3, Ljunghusen

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen av coronaviruset och samtidigt säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Vi vet att det är en orolig tid för många och det är viktigt för oss att utöver de riktlinjer som finns även vara lyhörda för våra kunders önskemål.

Har ni anmält er till en visning ber vi er vänligen;
• Var noga med handhygien innan och efter visningen.
• Ej ta i hand när vi hälsar.
• Hosta eller nysa i armvecket.
• Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
• Respektera din bokade tid. Samtliga visningar är enskilda, vi har inga öppna visningar.
• Undvik att ta i handtag, öppna skåp, lådor, dörrar osv. Vi visar gärna men låt oss öppna!

Observera att om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi dig boka om din tid. Önskas digital visning i form av FaceTime ordnar vi givetvis detta.

Undrar ni över något är ni välkomna att höra av er till oss, 040-45 01 60 eller info@mhus.se.

Tack för förståelse och samarbete!
Malmöhus Mäklarna