fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Budgivning pågår
Dela

Assartorpsvägen 130-50, Skegrie

ETT VARMT HEM MED MYCKET KARAKTÄR I VACKER MILJÖ!

Välkomna till denna välskötta gård med 3 längor på Assartorpsvägen 130-50 beläget utanför Skegrie, den lilla byn mellan Trelleborg och Vellinge. Det är precis sådär charmigt pittoreskt som man kan tänka sig av ett hus som ursprungligen byggdes år 1880. Utmärkande för detta gedigna stenhus i 1,5-plan är samspelet mellan de vackra, lugna och smakfulla materialvalen, den välplanerade planlösningen med stora härliga ytor och att man på ett så fint sätt tagit tillvara den underbara utemiljön. Valen är medvetna och sammanhängande med synliga takbjälkar, underbara fönster i fil och djupa fönsternischer med klassiska fönsterbräden av betong. Ett slående ljusinsläpp får man här.

Huvudhuset erbjuder 7 rum, varav 4 sovrum och rymmer med lätthet den stora familjen och har även gott om plats för de som vill ha arbetsyta hemma. Utöver det finns trevliga sällskapsutrymmen och ett kök i smakfulla färger och av tidsenlig karaktär. Såväl kök och matplats som vardagsrum är i en social, öppen planlösning, tvättstugan är ljus och pratisk och i huset finns flera badrum.

I de vitputsade längorna finns en tilltagen del för härligt middagshäng, fullt utrustat gästboende för övernattning eller uthyrning, garage samt stora övriga ytor där bara fantasin sätter gränserna för användandet. Våning 2 är oinredd och öppet upp i nock. Här kan man skapa en vacker ateljé eller varför inte ett drömboende för tonårsbarnet?

Härlig trädgård om 2 393 kvm med stor gräsmatta, fina planteringar och flera uteplatser samt en boulebana att njuta av under sommaren. Vidare finns pergola och trädäck med öppen spis, vackra bersåer, flera frukträd och en kryddträdgård.

Detta är det perfekta boendet för er som längtar efter livet på landet men som ändå vill bo på bekvämt avstånd till allt annat. På bara 20 minuter nås såväl Malmö som Trelleborg. Köpenhamn och kontinenten nås på knappt 40 minuter. Och längtar man efter havet så nås Höllviken och vackra Kämpingestranden på knappt 10 minuter. Mycket bättre än såhär blir det inte, varmt välkomna på visning!

Kort information

Utgångspris:

8 750 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

240 m2

Biarea:

400 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

2393 m2

Byggår:

1920

Adress:

Assartorpsvägen 130-50
23193 Trelleborg
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Nästa visning: 22 januari 11:00-12:00

Anmälan visning
Bokningsformuläret öppnas i ett nytt fönster. Vår webbplats och detta objekt finns kvar i bakgrunden.

Bilder

Alla bilder (58)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

BOTTENPLAN

HALL
I hallen ligger ett tegelstensgolv i fiskbensmönster och väggarna är putsade. Hallen är rymlig med goda avhängningsmöjligheter. Innanför hallen finns ytterligare ett klädförvaringsutrymme med hyllor och klädstänger. Hela undervåningen har synliga takbjälkar i original. I samband med hallen ligger en gästtoalett som ytrenoverades 2019.

INNERHALL
Husets umgängesområde som kopplar samman köket och matplatsen. Trivsam kamin som fungerar som en av husets värmekällor. Under trappen till ovanvåningen finns ett förvaringsutrymme. På golvet ligger ett ljust klickgolv som sträcker sig in till matplats och vardagsrum.

KÖK OCH SKAFFERI
Köket helrenoverades 2020 och är i en grön/grå/blå ton och gjort av återvunnet material. Bänkskiva i ljus ask, ny diskmaskin (Siemens 2019), spis (IKEA 2020) och ugn (IKEA 2020). Den röda SMEG-kylen (2018) ger en färgklick till köket. Brunt Höganäsklinker på golvet som sträcker sig från köket till rummet bakom köket som fungerar som skafferi och förvaring. I samband med köksrenoveringen så öppnades köket upp mot innerhallen och matplatsen. Fönstren gjordes större för att vara lika stora som övriga fönster i huset. Köket har inga överskåp för att skapa en luftigare känsla och är helkaklat på ena sidan. En plåtlist framför diskhon skyddar den djupa fönsternischen i köket. Den platsbyggda bänken fungerar dels som sittbänk för kvällsmackan, men också som förvaring av köksmaskiner. Från skafferiet kommer man ut på den nylagda trätrallen (2020).

BAD OCH TVÄTT
Badrum och tvättstuga helrenoverades 2015. På golvet ligger ett vitt och rött Höganäsklinker och på väggen i badrummet sitter det ett vitt kakel som är tidstypiskt för åren då huset byggdes. Väggarna i tvättstugan är putsade i vitt. Från badrummet når man ut till husets innergård.

MATPLATS OCH VARDAGSRUM
Husets hjärta! Från matplatsen och barnens pysseldel når man vardagsrummet. Med 6 dubbelfönster i fil samt ett fullhöjdsfönster i vardagsrummet badar denna del i ljus. Fönsternischerna är djupa med platsbyggda betongplattor som fönsterbräden. Matplatsen är stor och det kan utan problem dukas långbord för 20 personer. I vardagsrummet finns en kamin för både värme och mys. Den platsbyggda bokhyllan ramar in rummet. Vid pysseldelen finns det ett mindre rum som idag fungerar som grovförvaring.


OVANVÅNING

ALLRUM
När man kommer upp för trappan möts man av ett takfönster som skapar massor av ljus både ner för trappan och i allrummet. I anslutning till allrummet finns en toalett med dusch. Hela ovanvåningen har samma ljusa klickgolv som på bottenplan. I allrummet är det full takhöjd. På vägen mot master bedroom finns det gott om garderober och förvaring.

BARNRUM 1 & 2
I anslutning till allrummet ligger rum 1 och 2 som idag fungerar som sovrum och barnrum. Båda dessa rum har nya fönster och är nymålade från 2020.

SOVRUM
Genom det halvmåneformade fönstret tittar man ut mot innergårdens stora träd som skapar en känsla av att befinna sig i en trädkoja. Rummet är rymligt och används idag som barnrum men har många olika användningsmöjligheter.

MASTER BEDROOM
I husets härligaste rum finns idag det stora master bedroom. Med det stora gavelfönstret har man utsikt över åkrar och Skegrie kyrka. På golvet ligger en sisal-matta och den bakre delen av rummet fungerar som förvaring. Förvaringsutrymmet kan mycket väl användas som en walk-in closet. Rummet har en värmepump för kalla vinterdagar eller varma sommardagar.

TRÄDGÅRD
I trädgården finns det allt man behöver för ett gott uteliv, här kan man odla i de många odlingslådorna, spela boule på bouleplanen, lira fotboll eller bara hänga på det stora trädäcket som även har en öppen spis för sena utekvällar. I den södra delen av trädgården finns en stor syrénberså. Fruktträden ger riklig skörd år efter år.

INNERGÅRD
Innegården med det fantastiska Platan-trädet i mitten är en naturlig hängplats. Den nyanlagda odlingen har en yta för sommarens lunchpauser, i pergolan äter man middag och vid grillplatsen intas med fördel sommardrinken. I söderläge mot den vitputsade fasaden samsas både fikon- och persikoträd. Självklart finns här även en kryddträdgård med allt från salvia och dragon till timjan och rosmarin.

LADAN, BAREN OCH LOFTET
I länga 2 och 3 finns det gott om utrymmen för verksamhet, fest, höns, lägenheter eller något annat. Idag består ladan av en del där man kan ha middag, en del garage, en del snickarbod, en del hönsgård och en del tomt utrymme. På våning två i ladan är det öppet upp till nock, helt öppet och oinrett.

GÄSTBOENDE
Det fullutrustade gästboendet används både som övernattning för gäster och för uthyrning. Gästboendet består av två rum och kök inkl. dusch och toalett. Golvet består av klinker och väggarna är vitmålade.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1920
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: 2 st garage och flera uppställningsplatser
Bredband: Fiber indraget 2020
Uppvärmning: Direktverkande el, pelletskamin, vedeldad kamin, luftvärmepump
Grund: Betongplatta
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Eternit
Utv. plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 3-glasfönster från 2019 Mockfjärds
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Minireningsverk

Ekonomi

Utgångspris: 8 750 000kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 1 919 000kr
Byggnadsvärde: 1 279 000kr
Landvärde: 640 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Trelleborg
Energideklaration: Ej utförd
Servitut & planbestämmelser: Förmån: Officialservitut Väg, 12-SKG-173.1 Förmån: Officialservitut Väg, 12-SKG-173.2

Driftkostnad

Uppvärmning: 16 500kr
El: 27 752kr
Vatten/avlopp: 4 000kr
Sotning: 2 000kr
Försäkring: 9 948kr
Summa driftskostnad: 60 200kr
Kommentarer: Plus ev. uthyrning

Karta

Assartorpsvägen 130-50, 23193 Trelleborg

Bevaka slutpris
Assartorpsvägen 130-50, Skegrie
Lägg ditt bud
Assartorpsvägen 130-50, Skegrie
Anmälan visning
Assartorpsvägen 130-50, Skegrie
Intresseanmälan
Assartorpsvägen 130-50, Skegrie